Početna Region Profesor fizičkog, koji je spriječio masakr u školi, dobio nagradu

Profesor fizičkog, koji je spriječio masakr u školi, dobio nagradu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slavoljuba Stojadinovića, profesora fizičkog vaspitanja koji je 22. novembra razoružao Gorana Todorovića i njegovo III/3 Ekonomsko-ugostiteljske škole “Vuk Karadžić” u Velikoj Plani, koje je nekoliko minuta kao taoce držao Todorović, Ministrastvo prosvjete nagradilo je dvodnevnom ekskurzijom u Tršiću.Đaci i razredni starješina ovaj vikend provode u rodnom mjestu reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića, po kome je obrazovna ustanova koju pohađaju, u stvari u njoj rade, i dobila ime.

– Djeca su super raspoložena. Opuštena su, lijepo se provode i uživaju. Obilazimo rodno mjesto našeg velikana, a u nedjelju ćemo posjetiti manastir Tronoša i Sunačnu dolinu – rekao je profesor Stojadinović i zahvalio ministru prosvete, kao i ljudima iz Loznice i Tršića na prijemu njegovih đaka.

Da podsjetimo, Goran Todorović je u petak, 22. novembra, tokom prijepodnevne nastave, upao u srednju školu u Velikoj Plani i naoružan ušetao na čas filozofije. Đaci III/3 u prvom trenu nisu shvatili šta se dešava i pomislili su da je u pitanju neka vježba. Međutim Todorović je opasan brojim oružjem, puškama i bombama počeo da priča nepovezano. Jedna od učenica uspjela je da pozove profesora fizičkog ove škole Slavoljuba Stojanovića.

On je upao na čas i zatekao dramatičnu situaciju. Iskoristio je trenutak kada je Todorović pogledao u drugu stranu i skočio na pušku kako bi mu je oteo. Đaci su u međuvremenu napustili učionicu. U tom rvanju sa Todorovićem, on je zapucao. Ispaljena su dva hica, ali srećom u plafon u učionici. Nakon toga profesor je uspio da savlada Todorovića i zadrži ga dok nije stigla policija. Profesor fizičkog vaspitanja je u tom rvanju zadobio lakše povede ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Blic)

ASHA prodaja vozila