Početna BiH Prodavci i apotekari vraćaju cijene: Zaštitne maske ponovo 0,20 KM

Prodavci i apotekari vraćaju cijene: Zaštitne maske ponovo 0,20 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodavci i apotekari koji su proteklih dana podigli cijene određenih artikala vraćaju iznose na nivo od 5. marta, kada je potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona u Srpskoj.

Iako je ova uredba o vraćanju cijena na prethodni nivo, koju je u ponedjeljak donijela Vlada RS, tek danas stupila na snagu, apotekari su već juče počeli da snižavaju cijene, između ostalog, jednokratnih zaštitnih maski, koje su se mogle kupiti za oko 0,20 KM, što je i do deset puta manje u odnosu na protekli period.

Uredba, koja je donesena radi pružanja dodatne sigurnosti građanima, obuhvata 32 proizvoda, a trgovci na veliko i malo koji je ne budu poštovali rizikuju kaznu u rasponu od 1.000 do 20.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršna direktorica Udruženja za zaštitu potrošača DON iz Prijedora Murisa Marić pozdravila je ovu odluku Vlade RS.

– Na području Prijedora nijedan market nije bio podigao cijene životnih namirnica, ali su nam se građani žalili na apoteke koje su zaštitne maske prodavale po mnogo višoj cijeni nego što je bila prije ove situacije – rekla je Marićeva pozvavši građane koji primijete odstupanje cijena određenih proizvoda da to odmah prijave.

Predsjednik Udruženja potrošača “Reakcija” Banjaluka Dušan Srdić kaže da su se prethodnih dana Banjalučani uglavnom žalili na poskupljenje jednokratnih zaštitnih maski.

– Cijene životnih namirnica su uglavnom na istom nivou kao i prije 20 dana – kazao je Srdić.

glassrpske.com

ASHA prodaja vozila