Početna Region Prodavačici koja je nokautirala policajku prijeti do osam godina robije (VIDEO)

Prodavačici koja je nokautirala policajku prijeti do osam godina robije (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunalna milicajka Alisa M. koju je nakon kraće rasprave i otimanja kofera nokautirala prodavačica Sadija D. (37), ispitana je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom nesvakidašnjeg incidenta nedaleko od pijace na Vidikovcu.

Narednih dana Drugo tužilaštvo donijeće odluku hoće li i na koji način sankcionisati osumnjičenu Sadiju D. Prema informacijama koje posjeduje Blic, njoj se krivičnom prijavom koju je protiv nje podnijela beogradska policija stavlja na teret djelo “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Za ovo djelo, izmijenjenim Krivičnim zakonikom, predviđena je kazna od dvije do 12 godina zatvora, mada s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su nam rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše tjelesne povrede, prijeti joj kazna od dvije do osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da “učinilac ovog djela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica može se osloboditi od kazne”.

Podsjetimo, Sadija D. (37), koja je rekla i da joj ne smeta nadimak “Tajsonka”, našla se u centru pažnje javnosti nakon što je poslije kraće rasprave i otimanja kofera u kom je bila roba koju je prodavala van tezgi, nokautirala komunalnu milicajku Alisu M. pored pijace na Vidikovcu. Komunalna milicajka je završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice. Poslije dva dana provedena u pritvoru i poslijie saslušanja kod tužioca ona je kazala “da nije kriva i da je komunalna milicajka prva nasrnula na nju”.

– Čim sam vidjela miliciju, krenula sam da kupim stvari, međutim milicajka je mene jurila. Sa mnom je bio sin od 16 godina, a on je bolestan i ne smije da doživi stres. Prije godinu i po dana pao je sa trećeg sprata, imalo je prelom lobanje i nagnječenje mozga, četiri dana je bio u komi, ostao je živ zahvaljujjući doktorima i bogu, i on ne smije da se nervira. Nisam željela problem, htjela sam da se pomjerim, ali eto, desilo se. Komunalni milicajci su nas vrijeđali, a ona me je udarila pred bolesnim sinom. Morala sam da se odbranim, jurila me je, čupala, šutirala, vukla, sve je to dijete gledalo. Pao mi je mrak na oči! Lupila sam je, nisam mogla više da trpim. Uplašila sam se i pobjegla u ćošak i tu sam izgubila svijest. Kad sam došla sebi, vidjela sam lisice na rukama – ispričala je Sadija.

Blic