Početna Prijedorski region Principi iz reformske agende – putokaz u daljem razvoju

Principi iz reformske agende – putokaz u daljem razvoju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Principi iz reformske agende treba da budu putokaz u daljem razvoju, rekao je predsjednik DNS-a Marko Pavić u razgovoru sa šefom delegacije Evropske unije u BiH, Lars – Gunarom Vigemarkom.

Vigemark je posjetio i preduzeće “Edna Metal-vorking”, koje je unaprijedilo poslovanje, između ostalog, zahvaljujući finansijskim sredstvima Evropske unije.

Zahvaljujući donaciji EU za pomoć malim i srednjim preduzećima od 38 hiljada maraka preduzeće “Edna metalvorking”, kupilo je potrebnu mašinu i otvorilo nova radna mjesta. Zapošljavaju 27 radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uslovi rada su onakvi kakvi trebaju da budu što se tiče djelatonosti koju mi obavljamo. Naša primanja su zadovoljavajuća i na vrlo viskom su nivou – priča zavarivač Mladenko Vučenović.

– Trenutno tražimo još tri radnika, sav naš proizvodni pogon je namijenjen njemačkom tržištu koje je jako zahtijevno,  sedmično čak i po tri puta izvozimo robu – ističe Edna Rhman, direktor “Edna Metalvorking” iz Prijedora.

Šef delegacije Evropske unije u BiH, evropskom putu BiH i reformskoj agendi razgovarao je sa predsjednikom Demokratskog narodnog saveza. Naglasili su da se treba voditi računa o ekonomiji i zapošljavanju.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je danas da DNS izuzetno poštuje reformsku agendu i da smatra da je to nešto čega se mora držati i čiji principi treba da budu putokaz u daljem razvoju.

Vigemark je naveo da se s Pavićem saglasio i u tome da je potrebno manje nacionalističke retorike, manje priče o prošlosti i više priče o budućnosti za svakoga.

“Niko ne može zaboraviti prošlost. Važno je ići naprijed i misliti šta ljude najviše zanima, a to su bezbjednost i životni standard. Moja poruka danas je – građani na prvo mjesto i ne dozvolite da se evropski put uspori zbog izbora ili zbog nekih neriješenih pitanja”, rekao je Vigemark.

(RTRS)