Početna Vijesti PRIMJER KOJI BI TREBAO DA SE SLIJEDI Štedljivi gradonačelnik zamijenio tri automobila...

PRIMJER KOJI BI TREBAO DA SE SLIJEDI Štedljivi gradonačelnik zamijenio tri automobila jednim

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako finansijski stoje veoma dobro i u samom vrhu su po prihodima i suficitu proračuna, grad Sveta Nedelja je i među najštedljivijim hrvatskim gradovima.

Osim što su među gradovima koji najmanje troše na službena putovanja, u protekle dvije godine postigli su dodatne uštede i prodajom dijela službenog gradskog voznog parka, piše Poslovni dnevnik.

Kako bi se rasteretili nepotrebnog troška, prodali su čak tri automobila, a od prodaje su zaradili više od 175.000 kuna (više od 23.600 evra).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od dijela novca, 90.000 kuna (više od 12.000 evra), kupili su “suzuki swift”, jer, ističe gradonačelnik Svete Nedeje Dario Zurovec, “automobil te klase jednako dobro služi svojoj svrsi kao što bi i neki automobil više klase”.

On je dodao da u svakom aspektu poslovanja nastoje biti racionalni, pa im je smanjenje voznog parka bio sasvim logičan slijed.

U ovom gradu, koji administrativno pripada Zagrebačkoj županiji, po popisu stanovništva iz 2001. živi 15.506 stanovnika, a poznat je i kao rodno mjesto Josipa Debeljaka, jednog od sedam sekretara SKOJ-a.

ASHA prodaja vozila