Početna Crna hronika Prilikom kontrole sankcionisana 192 vozača

Prilikom kontrole sankcionisana 192 vozača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u vremenskom periodu od 18.12. do 22.12.2019. godine, realizovali su akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u organizmu.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 527 učesnika u saobraćaju od kojih su 192 sankcionisana.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 55 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg
11 vozača zadržano je lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova. Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, zbog kretanja kolovozom pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisan je jedan pješak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 107 vozača od kojih je devet sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h. Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozačima je pored novčane kazne izrečeno 28 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 37 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu trenutnim uslovima i stanju na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Takođe apelujemo i na pješake da se kolovozom ne kreću pod uticajem alkohola kao i da dodatnu pažnju posvete vidljivosti.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor i u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

ASHA prodaja vozila