fbpx

Prijetnjama da će im ubiti djecu bračnom paru iznudili više od 200.000 eura

Zagrebačka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca osumnjičenih da su od bračnog bara iz Zagreba na osnovu nepostojećeg duga od 2006. godine iznudili više od 200.000 evra uz fizičke napade i prijetnje da će im ubiti djecu.

Dvanaestogodišnje iznuđivanje prekinuto je nakon što bračni par više nije mogao da trpi prijetnje i maltretiranja, pa je prijavio policiji koja je uhapsila šezdesetsedmogodišnjeg muškarca, dok za pedesetjednogodišnjakom intenzivno traga.

Policija je utvrdila je da je pedesetjednogdišnjak od 2006. godine fizičkim nasiljem i prijetnjama bračnom paru da će im ubiti i povrijediti djecu, često prisiljavao njihovog oca da dolazi u njegov stan u Zagrebu gdje mu je prijetio vatrenim i hladnim oružjem, prenose hrvatski mediji.

Osumnjičeni je to čini da bi prisilio oca djece da mu mjesečno predaje novac, što je on i činio. Na taj način je, a na osnovu nepostojećeg duga, ukupno pribavio više od 200.000 evra u više navrata.

Prijetnjama da će nauditi djeci koji su boravili van Hrvatske, šaljući slike iz mjesta gdje su boravili uz prijeteće poruke, prisilio njihovog oca da potpiše izjavu o nepostojećem dugu u visini od 198.900 evra, a potom ga je tužio jer nije isplatio duga.

Svaki put prije održavanja sudskog ročišta nalagao je ocu djece da se ne smije pojaviti na sudu, podsjetivši ga da će nauditi njegovoj djeci.

Osumnjičeni je prijetnjama prisilio i suprugu oštećenog da kod notara potpiše izjavu o preuzimanju nepostojećeg duga u visini od 125.000 evra od supruga, te da garantuje isplatu prodajom zemljišta na Jadranu, koja je vlasništvo njene porodice.

Sredinom septembra ove godine osumnjičeni je opet, uz prijetnje, zatražio od oca djece da mu preda 4.000 evra nakon čega je njegova supruga, prema uputstvu osumnjičenog, 2.000 evra predala drugoosumnjičenom u jednom zagrebačkom ugostiteljskom objektu.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila