Policijski službenici Policijske stanice Krupa na Uni Policijske uprave Prijedor 13.08.2022. godine, nakon što je prijavljeno da je jednom licu iz mjesta Mali Dubovik uputio ozbiljne prijetnje po život, a potom iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u vazduh, lišili su slobode S.P. iz Krupe na Uni zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Novom Gradu izvršen je pretres kuće koju koristi osumnjičeni S.P. kojim su pronađeni i oduzeti lovačka puška, vojni karabin, plinski pištolj i municija za lovačko naoružanje.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu /Bosanski Novi, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv S.P. biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.