Početna Crna hronika Prijetio pištoljem pa uhapšen

Prijetio pištoljem pa uhapšen

Policijski službenici Policijske stanice Krupa na Uni Policijske uprave Prijedor 13.08.2022. godine, nakon što je prijavljeno da je jednom licu iz mjesta Mali Dubovik uputio ozbiljne prijetnje po život, a potom iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u vazduh, lišili su slobode S.P. iz Krupe na Uni zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Novom Gradu izvršen je pretres kuće koju koristi osumnjičeni S.P. kojim su pronađeni i oduzeti lovačka puška, vojni karabin, plinski pištolj i municija za lovačko naoružanje.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu /Bosanski Novi, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv S.P. biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.