Početna Prijedorski region Prijedorskoj bolnici donirana dva respiratora

Prijedorskoj bolnici donirana dva respiratora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorskoj bolnici “Doktor Mladen Stojanović” danas su uručena dva respiratora koja su nabavljena kroz humanitarnu akciju “Respirator za Srpsku”, a u organizaciji Crvenog krsta iz Bijeljine.

Direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Mirko Sovilj izrazio je zahvalnost zaposlenih kao i u ime pacijenata ove ustanove čija će sigurnost na ovaj način biti povećana.

-Naša zdravstvena ustanova sada ima 12 respiratora i to je apsolutno dovoljno za naše funkcionisanje i mi ćemo uz jačanje naših kadrovskih potencijala biti potpuno spremni za neko buduće vrijeme, bezobzira šta očekivali i kako će dalje teći pandemijski ciklus ovog virusa, ali mi smo u ovom momentu potpuno spremni da odgovorimo potrebama i zadacima koji budu pred nas postavljeni-izjavio je Sovilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sovilj je pohvalio ovu akciju koju je vodio Crveni krst iz Bijeljine i kroz koju su respiratore dobile sve bolnice u RS.

-To je za svaku pohvalu da se obezbijedi toilko novca i da svaka bolnica dobije određeni broj respiratora-rekao je on.

Sovilj je dodao da je kroz ovu akciju nabavljen i treći respirator za prijedorsku bolnicu koji je donacija Elektroprivrede RS, te da će on biti preuzet u sjedištu Elektroprivrede u Trebinju u ponedeljak.

Predstavnik organizacije Crvenog krsta iz Bijeljine Aleksandar Savić kaže da je akcija dobila naziv “Respirator za Srpsku” jer je sa lokalnog nivoa prešla na nivo čitave republike.

-Odziv privrednika u Bijeljini je prešao jedan nivo i postali smo neko ko je obezbijedio svakoj bolnici u RS, odnosno javnoj zdravstvenoj ustanovi po minimum tri respiratora. Akciju je pokrenuo Slavenko Ristić sa svoje dvije firme Elvako i TRB Bratunac i animirao veliki broj privrednika koji su se brzinom odazvali i bili humani. To su heroji kojima se ja zahvaljujem-izjavio je Savić.

On je naveo da je danas Srpskom prošao humanitarni karavan jer su prethodno Kliničkom centru Banjaluka dostavili 10 respratora, te će nakon Prijedora donaciju uručiti bolnici u Gradiškoj. Naredne sedmice respiratori će biti uručeni bolnicama u Foči, Nevesinju i Trebinju. U ovoj akciji “Respirator za Srpku” nabavljeno ih je ukupno 50.

srpskainfo.com