Početna Prijedorski region Prijedorskoj bolnici doniran aparat za izvođenje operacija katarakte

Prijedorskoj bolnici doniran aparat za izvođenje operacija katarakte

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očnom odjelu prijedorske Bolnice ,,Dr Mladen Stojanović,, danas je uručena donacija savremenog  aparata za izvođenje operacija katarakte, od strane kompanije Bausch-Lomb. Riječ je o donaciji vrijednoj 140.000 KM.

Dr Mirko Sovilj, direktor prijedorske Bolnice, rekao je da se radi  o najnovijoj generaciji opreme  koja će unaprijediti hiruški rad u ovoj ustanovi .

-Ovom oporemom obezbjediće se značajno povećanje bezbjednosti i za pacijente i za doktore koji preuzimaju odgovornost za sigurnost naših pacijenata – naglasio je Sovilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr Nada Lukić načelnik Odjela oftalmologije istakla je da je lista čekanja duga i da naručeni pacijenti na red za operaciju katarakte čekaju godinu dana, ali da će taj period biti skraćen nakon završene obuke mladih specijalista pa će se broj dnevnih operacija povećati sa sadašnjih 6 na deset ili 12.

Saradnja Bausch-Lomba i prijedorske bolnice nije od juče, rekao je Ermin Lendo predstavnik ove kompanije dodajući da ovakvu opremu koriste i  evropske klinike.

Vrijednost ove donacije je 140000 KM kažu u prijedorskoj bolnici i podsjećaju da im je prije 10 godina ista kompanija takođe donirala opremu u vrijednosti 70.000 maraka.

 

K.V.

ASHA prodaja vozila