Početna Prijedorski region PRIJEDORSKO UDRUŽENJE LIKOVNIH UMJETNIKA DOBILO NOVE PROSTORIJE

PRIJEDORSKO UDRUŽENJE LIKOVNIH UMJETNIKA DOBILO NOVE PROSTORIJE

Udruženje likovnih umjetnika Prijedor, nakon 11 godina, dobilo je od Grada nove prostorije, koje se nalaze u okviru Vatrogasnog doma. Likovni umjetnici imaće priliku da poboljšaju svoju vidljivost i prepoznatljivost, ali i da predstave svoja djela široj javnosti.

Prostor će koristiti tridesetak članova ovog udruženja. Ovo je, kako kažu umjetnici, veliki dan za njih, ali i grad Prijedor.

„Sigurno je da će ovaj prostor sublimirati veliku energiju članova udruženja, gdje ćemo moći zajedno da se družimo, da stvaramo i da radimo nove projekte. Potencijal je ogroman. Još jednom hvala Gradu Prijedoru i gradonačelniku i ovo je velika stvar za kulturu”, rekao je Boris Eremić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor .

Grad Prijedor uvijek će podržavati likovne umjetnike i neće dozvoliti da budu zapostavljeni, poručio je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

„Za ovaj prostor je bilo zainteresovanih i privatnih lica, ali mi nismo htjeli da ga nikom iznajmljujemo za novac, nego smo htjeli da ga damo onima kojima je to najpotrebnije”, dodao je prvi čovjek grada Prijedora.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila