Početna Prijedorski region Prijedorski “župnik velikog srca” slavi 25 godina službe

Prijedorski “župnik velikog srca” slavi 25 godina službe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Vidović, svećenik župe Prijedor, katoličke zajednice koja broji svega 400 osoba, smatra da kršćanstvo mora ići u pravcu priče da vjera bude i u djelima i ovo načelo pojašnjava i jednostavnim primjerom.

– Dođe mi dijete na vjeronauk. Ako mu je pukla tenisica i noge su mu vlažne, a ja mu govorim o Isusu Kristu, a on misli na svoje noge koje su hladne i mokre, mislim da neće biti efekta. Isto tako, ako nekom prokišnjava kuća, a on se treba radovati za Božić, a počne padati, sumnjam da bi ta radost bila na visini. Ne smije se dogoditi da neko u zajednici nema šta jesti, a ponajmanje to da u kući nema bar vreću brašna – kaže Vidović i dodaje da su ove godine u župi imali nekoliko akcija čiji je cilj bio da se ljudima pomogne i materijalno.

Iz rodnog Kotor Varoša odlazi na teološke studije, te je 1993.godine zaređen za svećenika u Banjoj Luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službovao je u Budžaku (1993-1994), Bolu (Bogoslovija 1994-1996), Brisel (1997-1999), Drvar (1999-2001), Glamoč (2001-2002), Ravska i Ljubija (2002-2013), a na službi u Prijedoru, Bosanskom Novom, Kostajnici i Dubici je od 2013.godine.

Nakon poplava, a uz pomoć „Caritasa“, svećenik je dijelio hranu, bijelu tehniku i namještaj poplavljenima. I tako unio zrnce radosti u život svojih 17 župljana. No, brata i sestru Jurić najviše je obradovao. Njima je za kratko vrijeme napravljena nova kuća, jer je stara potpuno stradala u poplavama.

Svećenik Vidović u Prijedor je stigao prije dvanaest godina. Sve do prošle bio je u župi Ravskoj kod Prijedora. Tu je, vidjevši na desetine djece s kvarnim zubima, inicirao zanimljivu akciju.

– Popravili smo im zube. Za tu akciju uspjeli smo prikupiti 10.000 eura – kaže Vidović.

Budući da zbog ratnih nedaća mladu misu nije slavio u rodnoj župi, misu u povodu 25 godina službe će danas slaviti u rodnim Vrbanjcima (Kotor Varoš).

I.B./Prijedor24.com

ASHA prodaja vozila