Početna Prijedorski region Prijedorski voćari traktorima u akciji dezinfekcije javnih površina i saobraćajnica

Prijedorski voćari traktorima u akciji dezinfekcije javnih površina i saobraćajnica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko trideset voćara večeras je traktorima nastavilo akciju dezinfekcije javnih površina i saobraćajnica na širem području grada i u naseljima Brezičani, Omarska, Kozarac i Ljubija, kao dio Tima za dezinfekciju gradskog Štaba za vanredne situacije. Zlatko Ritan, šef ovog tima, rekao je da je ovo nastavak aktivnosti iz prethodnog perioda.

– Radimo dezinfekciju javnih površina, puteva, trotoara, zelenih površina. Pokušavamo u najvećoj mogućoj mjeri suzbiti pandemiju i tako pomoći našim građanima. Ovo je redovna aktivnost koju ćemo nastaviti i u narednom periodu, u zavisnosti od kretanja pandemije. Nadam se da će to biti što rjeđe, ali smo spremni da radimo i svakodnevno – rekao je Ritan. Voćar Dalibor Jović, sekretar Udruženja voćara grada Prijedora, kaže da se u akciju uključila većina prijedorskih voćara.

– Ovo večeras je temeljna akcija dezinfekcije tokom koje ćemo nastojati da dezinfikujemo što više gradskih ulica. Od početka sam u ovim akcijama, kao voćar i volonter, sa atomizerom na leđima i uz pomoć traktora – rekao je Jović i naglasio da će, pošto se dosta voćara odazvalo akciji, obići što šire područje grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Raspoređeni smo u nekoliko grupa, u Prijedoru nas ima desetak, a ekipe imamo u Ljubiji, Kozarcu, Omarskoj i Brezičanima. U akciji se koristi 30-tak mašina – rekao je Jović.

ASHA prodaja vozila