Početna Prijedorski region Prijedorski vatrogasci uklonili zmiju iz lokala u centru grada

Prijedorski vatrogasci uklonili zmiju iz lokala u centru grada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored već klasičnih intervencija, uglavnom na gašenju požara, prijedorski vatrogasci na poziv sugrađana uklanjaju i neželjene goste, poput zmija. Tri takve intervencije zabilježene su u posljednjih nekoliko dana, od kojih i jedna sinoć i to u samom centru grada. S obzirom da to i nije tako rijetko, vatrogasci u ove intervencije ne idu grlom u jagodu. Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor kaže da su za ove namjene nabavili su i posebnu opremu .

-Imali smo tri poziva za uklanjanje zmija iz objekta. Negdje je nađemo , negdje zmija i sama izađe dok mi dođemo. U posljednjih pet do šest godina to je postala česta pojava, tako da smo se čak i opremili . Nabavili smo posebnu opremu, hvataljku za zmije i vreću tako da smo i na taj način pokušali da zaštitimo naše sugrađane , jer svaka interevencija je intervencija- kaže Miljuš.

I prošle i pretprošle godine zmije su uočene u centru grada. Nije poznato o kakvim zmijama je riječ, da li su u pitanju otrovnice ili one koje to nisu. Uglavnom, oni koji ih primjete ne raduju se susretu, a sve po Miljuševim riječima nakon lova završavaju u prirodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Uglavnom ih pustimo u prirodu , u rijeku Sanu . Ne znamo o kojoj je vrsti riječ . Ova koja je sinoć bila je nekih manjih dimenzija, ali zmija je zmija i razumijemo one koji se nje uplaše- kaže Miljuš.

U prošlom mjesecu vatrogasci su imali 19 intervencija. I to uglavnom manjih. Visoke temperature , manjak opreza i slično, prilika su za još jedan apel našim sugrađanima da budu pažljivi.

-Naravno apel našim sugrašania da budu oprezni , pogotovo kod loženja vatre i roštiljanja u prirodi , što je sada malo češće. Zato i apel da vode računa o svemu, pogotovo vatri koju ostavljaju iza sebe.- naglašava Miljuš.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor ima 40 zaposlenih od kojih su 38 vatrogasci. Osam od njih su i ronioci i dio Tima za spasavanje na vodi i pod vodom, dok 15 znaju upravljati i čamcima . Prije mjesec dana vatrogasvi su dobili i novi, savremno opremljen čamac.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila