Početna Prijedorski region Prijedorski vatrogasci spasili izgubljene turiste

Prijedorski vatrogasci spasili izgubljene turiste

Vatrogasci TVSJ Prijedor spasili su pet stranih državljana koje je navigacija na putu iz Bihaća prema Banjaluci navela na seoski put, između Crne Doline i Gornje Jutrogošte . Dojava da su zalutali  vatrogascima je od preplašenih ljudi  stigla oko 14.20 časova.” I to na  engleskom jeziku”, priča Radovan Martić, starješina prijedorskih vatrogasaca koji su krenuli da im pomognu. –U jednom momentu autom su, dok su se probijali šumskim putem, udarili o veliki kamen i odbili točak.”, kaže Martić i dodaje da su nakon poziva brzo utvrdili lokaciju gdje su se izgubili.

“Poslali smo tamo dva terenska vozila s četiri vatrogasca, iz odjeljenja za spasavanje TVSJ Prijedor. Brzo smo ih pronašli,ali je akcija izvlačenja auta potrajala, jer smo se i našom Nivom jedva probili do njih. Toliko je teren bio težak”, kaže Martić i dodaje da su strani državljani bili oduševljeni kad su ih vidjeli.

“Ma bilo je čak i suza.”, kaže Martić i dodaje da su  strane državljane, dvoje odraslih i troje djece, terenskim vozilom prebacili do crkve u Brezičanima. O sveme je obaviještena policija PU Prijedor iz koje je potvrđeno da je riječ o turistima, nezvanično iz Saudijske Arabije, te šlep služba koja je odvezla njihov automobiil.

kozarski.com