Vatrogasci TVSJ Prijedor spasili su pet stranih državljana koje je navigacija na putu iz Bihaća prema Banjaluci navela na seoski put, između Crne Doline i Gornje Jutrogošte . Dojava da su zalutali  vatrogascima je od preplašenih ljudi  stigla oko 14.20 časova.” I to na  engleskom jeziku”, priča Radovan Martić, starješina prijedorskih vatrogasaca koji su krenuli da im pomognu. –U jednom momentu autom su, dok su se probijali šumskim putem, udarili o veliki kamen i odbili točak.”, kaže Martić i dodaje da su nakon poziva brzo utvrdili lokaciju gdje su se izgubili.

“Poslali smo tamo dva terenska vozila s četiri vatrogasca, iz odjeljenja za spasavanje TVSJ Prijedor. Brzo smo ih pronašli,ali je akcija izvlačenja auta potrajala, jer smo se i našom Nivom jedva probili do njih. Toliko je teren bio težak”, kaže Martić i dodaje da su strani državljani bili oduševljeni kad su ih vidjeli.

“Ma bilo je čak i suza.”, kaže Martić i dodaje da su  strane državljane, dvoje odraslih i troje djece, terenskim vozilom prebacili do crkve u Brezičanima. O sveme je obaviještena policija PU Prijedor iz koje je potvrđeno da je riječ o turistima, nezvanično iz Saudijske Arabije, te šlep služba koja je odvezla njihov automobiil.

kozarski.com