Početna Prijedorski region Prijedorski vatrogasci nabavili novi čamac, baterijski razvalni alat i sonar

Prijedorski vatrogasci nabavili novi čamac, baterijski razvalni alat i sonar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorski vatrogasci nabavili su novi čamac, baterijski razvalni alat i sonar. Samo za nabavku čamca Vatrogasni savez RS-a izdvojio je oko 33 000 maraka. Čamac ima dužinu 5, 95 metara i širinu 1, 80 s motorom od 30 konjskih snaga. – Namijenjen je vatrogasnom timu za spasavanje na vodi-, kaže Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor.

Uz čamac su dobili i baterijski razvalni alat, prijeko potreban za spasavanje povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama. –I čamac i alat nabavljeni su zahvaljujući sredstvima Vatrogasnog saveza RS – a kojim želim da se zahvalim, ali i svim vatrogascima u RS.- rekao je Miljuš.

Nabavkom čamca i dodatnog alata Vatrogasna jedinica u Prijedoru postala je jedna od opremljenijih u RS-u. Problem je jedino staro vozilo za spasavanje sa visina čija će nabavka vjerovatno pričekati malo bolja vremena. – Vozilo koje posjedujemo je izuzetno staro, preko 47 godina , tehnički prevaziđeno i jedva ga održavamo u ispravnom stanju i to nam je možda jedina slaba strana opreme koju ćemo pokušati da riješimo, kad ovo sve prođe, u saradnji sa gradskim i republičkim organima.- naveo je Miljuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novim čamcem prijedorski vatrogasci sad imaju pet plovila. Od kojih su dva gumena. Miljuš ističe i da su zahvaljujući UNDP dobili i sonar. Montira se na novi čamac i zahvaljujući njemu biće u mogućnosti da pretraže korita rijeka Sane i Une, te okolna jezera. Uz snimanja dna može poslužiti i prilikom otežane potrage za utopljenicima.

ASHA prodaja vozila