Početna Prijedorski region Prijedorski ugostitelji nezadovoljni “Izdržaćemo ovu sedmicu, a sve poslije ponedjeljka je agonija”

Prijedorski ugostitelji nezadovoljni “Izdržaćemo ovu sedmicu, a sve poslije ponedjeljka je agonija”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni mjerama zatvaranja ugostitelji, frizeri i njihovi radnici su se i danas okupili ispred zgrade Gradske uprave u Prijedoru.

Oni ističu da nisu zadovoljni onim što su čuli juče od premijera Radovana Viškovića. Predsjednik Udruženja ugostitelja iz Prijedora Goran Dakić kaže da ugostitelji i ne vjeruju u posljednja obećanja.

– Kažu da će isplatiti minimalac i poreze, a sa nama ima ljudi ovdje kojima još nisu isplatili obećano ni za prošlu godinu. Pojedinima duguju i po nekoliko holjada maraka. Mi ćemo izdržati još samo ovu nedelju, a sve poslije ponedjeljka je agonija. Dogovorili smo se da ćemo od prvog aprila odjaviti radnje i otpustiti radnike, ako nas ne puste da radimo od ponedjeljka. Ugostitelji su kolateralna šteta rada ski centara – istakao je Dakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik zanatsko-preduzetničkog udruženja iz Prijedora Ranko Zgodić je naveo da na jučerašnjem sastanku u Vladi RS nije bilo legalnih predstavnika ugostitelja.

– Zanatsko-preduzetnička komora je jedini legalni predstavnik ugostitelja i okuplja oko 22.000 članova, a niko od njih nije pozvan na sastanak već neko Udruženje “Horeka” koje ne priznajemo za predstavnike – rekao je Zgodić.

Prijedorski ugostitelji su poručili da neće odustati od okupljanja i najavili da će i sutra u 11 sati izaći pred zgradu Gradske uprave.

Najviše strahuju da će mjetre zatvaranja biti produžene i nakon ponedeljka, te poručuju da će se svaki dan samoinicijativno okupljati do potpunog ukidanja mjera.

Oni zahtjevaju da se barem dozvoli rad bašti u okviru ugostiteljskih objekata.

Nezadovoljnim ugostiteljim se obratio gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

On je rekao da će njihove zahtjeve prenijeti ministarki za ugostiteljstvo i turizam Suzani Gašić, kao i premijeru Radovanu Viškoviću.

srpskainfo.com

                 FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA