Početna Prijedorski region Prijedorski ugostitelji negoduju zbog uvođenja najnovijih mjera

Prijedorski ugostitelji negoduju zbog uvođenja najnovijih mjera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorski ugostitelji negoduju zbog uvođenja najnovijih mjera u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

– Ovih dana imali smo razgovore sa predstavnicima lokalne zajednice, koji su nas ubijeđivali da će sve biti kako treba, ako se budu poštovale mjere. Već sljedećeg dana uvedene su mjere, po kojima se ugostiteljski objekti zatvaraju, što nas je sve iznenadilo – rekao je Goran Dakić, predsjednik Udruženja ugostitelja Prijedor.

Dakić je istakao da ugostitelji već godinu dana rade sa skraćenim radnim vremenom, smanjenim kapacitetom, te da se pridržavaju svih mjera zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očigledno da to nije dovoljno da mi budemo prepoznatljivi kao neko ko se pridržava mjera. Prinuđeni smo da preduzemo neke korake, kako bi sačuvali ovo malo što nam je preostalo. Cijelo vrijeme smo na ivici preživljavanja. Nismo otpuštali radnike. Izdržali smo sve zahtjeve i uslove, ali očigledno nas smatraju najgorima. Očekujemo da ćemo od ponedjeljka raditi normalno, ako ne bude tako, moraćemo i mi da se pridružimo protestima ili da otpuštamo radnike – dodao je Dakić.

Ranko Zgodić, predsjednik Upravnog odbora područne Zanatsko-preduzetničke komore Prijedor postavio je pitanje, zašto su samostalni preduzetnici prepoznati kao najveći problem u državi, po pitanju zaštite zdravlja stanovništva Republike Srpske.

– Niko iz Prijedora nije najavio da će prisustvovati protestima u Banjaluci. Bez obzira na to, mi ih podržavamo u smislu da se postave određeni zahtjevi zaštite predzetnika. Međutim, to ne isključuje da danas, sutra, ako se zahtjevi ne prihvate, nećemo učestvovati na sličnim protestima – rekao je Zgodić.

Narednih dana Zgodić, ispred komore, očekuje sastanak sa premijerom RS, kako bi razgovarali o sredstvima iz Kompenzacionog fonda i dogovorili novčanu pomoć samostalnim preduzetnicima kojima je onemogućen rad. Ukoliko do toga ne dođe, on najavljuje da će se pristupiti nekim drugim metodama djelovanja.

KV