Početna Prijedorski region Prijedorski ugostitelji još u neizvjesnosti, ne zna se kada će kafane biti...

Prijedorski ugostitelji još u neizvjesnosti, ne zna se kada će kafane biti otvorene

Prijedorski ugostitelji su zadovoljni prihvaćenim zahtjevima od republičkih vlasti, ali su još u neizvjesnosti, jer nemaju zvaničnu informaciju kada će biti otvoreni ugostiteljski objekti.

Ovo je za Srpskainfo rekao predsjednik Udruženje ugostitelja iz Prijedora Goran Dakić. Prijedorski ugostitelji i njihovi radnici su se i danas okupili ispred zgrade gradske uprave jer su nezadovoljni mjerama zatvaranja.

– Još smo u neizvjesnosti da li će otvaranje biti od ponedjeljka ili koji dan poslije. Nadamo se da to neće otići dalje od sljedećeg vikenda – rekao je Dakić.

Dodao je da su ovo Udruženje i Zanatsko-preduzetnička komora usaglasili stavove sa “Horekom”, te da će u narednom periodu zajednički djelovati na republičkom nivou.

– Razgovarao sam sa Vladanom Šurlanom iz “Horeke” koja pregovara sa Vladom RS. Usaglasili smo stavove i mišljenje sa njihovim zahtjevima koji su objavljeni. Konačno su i oni okrenuli ploču i pokazali zube, iskristalisali su se i kod njih ozbiljni ugostitelji – kaže on.

Navodi da su na današnjem sastanku predstavnika “Horeke” i Vlade RS prihvaćeni značajni uslovi.

– Obećali su svim ugostiteljima doprinose i poreze za mart, a da mi isplatimo neto plate. Biće reprograma i odgađanja obaveza, kao što su struja i ostale režije za mart i april. Najbitniji je momenat da smo uskladili stavove sa republičkom “Horekom” i da su svi gradovi uključeni u zajedničku borbu – poručio je Dakić.

Navodi da su prijedorski ugostitelji zahvalni i gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću na podršci i obećanju da će lokalna uprava učiniti sve da pomogne, kao što su komunalne takse i slične obaveze.

– Značajno je i što će lokalne zajednice moći da određuju radno vrijeme ugostiteljkih objekata u skladu sa epidemiološkom situacijom na svom području – ističe on.

Dakić ističe da će vakcinacijom građani pomoći sami sebi, ali i ugostiteljima i čitavom društvu.

– Očekuje se oko 50.000 vakcina. Ključno je da dođu vakcine i da se ljudi vakcinišu. Ugostitelji apeluju na građane da se prijavljuju za vakcinaciju, jer je vakcina spas i za nas i vas – zaključio je Dakić.

Prijedorski ugostitelji, frizeri i njihovi radnici su se tokom čitave sedmice okupljali ispred zgarde Gradske uprave u Prijedoru jer su nezadovoljni mjerama zatvaranja.

Budući da su u velikoj mjeri zadovoljni ispunjenim zahtjevima, neizvjesno je da li će okupljanja biti nastavljena i tokom narednih dana.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila