Početna Prijedorski region PRIJEDORSKI SULEJMAN VELIČANSTVENI U TRCI ZA ODBORNIKA U GRADSKOM PARLAMENTU

PRIJEDORSKI SULEJMAN VELIČANSTVENI U TRCI ZA ODBORNIKA U GRADSKOM PARLAMENTU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Sulejman Draganović iz Donje Ljubije kod Prijedora, poznatiji kao Sulejman Veličanstveni odlučio je da uplovi u svijet politike i kandiduje se za odbornika u Skupštini grada Prijedora na predstojećim lokalnim izborima. I to kao nezavisni kandidat. Priznaje da ima velika očekivanja, a vjeruje da će dobiti podršku građana, naročito mještana Ljubije. Ima i plan kako da ovom mjestu vrati nekadašnji sjaj.

– Nezadovoljan sam životom u Ljubiji. Treba imati u vidu da je Ljubija nekada bila opština. Ljubijski rudnici su svojevremeno bili najveći rudnici željezne rude u Evropi. Ovi rudnici su u velikoj mjeri izgradili grad Prijedor. Izgubili smo opštinu, izgubili smo jedno Sportsko društvo “Rudar”. Sve smo izgubili. Inače, u Ljubiju su dolazile razne estradne zvijezde i druge poznate ličnosti. Poznato je da je i Pavaroti bio u Ljubiji, kao i svjetski prvak u šahu. Sada je ovo mjesto skroz zapostavljeno. Nemamo ni odbornika u Skupštini grada – ističe Draganović i poručuje da je krajnje vrijeme da ljude prestanemo  dijeliti po nacionalnim, vjerskim i drugim obilježjima. Bitno je, smatra on da se riješe problemi koji godinama muče obične građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Mi sa lijeve obale rijeke Sane imamo problem sa niskonaponskom mrežom. Ukoliko dobijem mandat, imam namjeru da to riješim. Drugi veliki problem nam je loš pritisak vode. Pored toga, trebalo bi sanirati i urediti puteve. Imamo i sve više problema sa starijim i nemoćnim ljudima. Dosta njih živi u zabačenim dijelovima sela i njima je pomoć neophodna – dodao je naš sagovornik.

Gotovo četiri godine on obavlja funkciju predsjednika Savjeta mjesne zajednice Donja Ljubija. Tvrdi da je u tom periodu u ovoj zajednici realizovano 12 značajnih projekata.

– Zajedničkim radom i trudom mještana, nevladinih organizacija, Grada i ministarstva realizovani su brojni projekti. Izgradili smo i igralište za djecu, ali već tri godine pokušavam da uredim prostor oko igrališta. Upoznao sam i Grad sa ovim problemom, ali odgovora nema. Zato mislim da je vrijeme za promjene – kategoričan je Sulejman.

Ubjeđen je da Ljubija može opet zaživjeti i zato je odlučio da se kandiduje i pokuša uraditi nešto po tom pitanju.

– Imam velike planove i dosta ideja. Pokušaću ostvariti što je više moguće. Do sada nisam obećavao ništa što nisam mogao završiti. Ako prođem za odbornika, nastojaću da uradim što više za dobrobit svih građana Ljubije, ali i okolnih mjesta – uvjerava Draganović, koji, kao i do sada očekuje i podršku dijaspore.

– Meni kao nezavinsom kandidatu treba 1.300 glasova. To je naša politika. Do sada nismo imali slučaj da prođe nezavinsi kandidat i ovo je dobra prilika da se pokaže svima da nisu nedostižni i nezamjenjivi – rekao je on.

Svjestan je da je odlazak stanovništva, a naročito mladih ogroman problem.  Zato je, kaže, potrebno raditi na otvaranju novih firmi, kako bi se stvorila radna mjesta. To je, prema Draganovićevom mišljenju, jedan od načina da se ljudi zadrže na ovim prostorima.

 

Branka Dakić