Početna Sport PRIJEDORSKI STONOTENISERI USPJEŠNI NA MEĐUNARODNIM TAKMIČENJIMA

PRIJEDORSKI STONOTENISERI USPJEŠNI NA MEĐUNARODNIM TAKMIČENJIMA

Na 19. Međunarodnom prvenstvu “Banjaluka 2022” na kome je učešće uzelo preko 300 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH uspješno je nastupilo i dvadesetak takmičara iz Prijedora. Marija Gnjatić je bila treće u konkurenciji seniorki kao i na prethodno održanim međunarodnim turnirima treći “Joola CUP BiH 2022” u Živinicama i “Zenica Open 2022” održanom u Zenici. Marija Gnjatić nastupila je za reprezentaciju seniorki BiH na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo održanim u Sarajevu 15. i 16. oktobra protiv reprezentacija Engleske i Estonije.

Zapažene rezultate ostvarili su: Marjanović Hana, treće mjeseto u konkurenciji najmlađih takmičarki , Učanin Goran treće mjesto u konkurenciji veterana 40 d0 49 godina, Beširević Ferid treći u konkurenciji veterana preko 70 godina starosti i Slavko Antonić plasman među osam najboljih veterana starosti 60 do 69 godina.

Vrlo dobro četvrto mjesto zauzeli su prijedorski takmičari na 19. KUP- u Krasa u Zgoniku – Italija u konkurenciji 10 ekipa iz Engleske, Malte, Hrvatske, Slovenije, Italije i BiH.

Ekipa Stonoteniskog kluba “Prijedor” imala je isti broj bodova kao ekipa Stonoteniskog kluba “San Polo” iz Breše – Italija sa kojom su odigrali nerješeno 3/3 sa tim da je ekipa Breše imala jedan dobijeni set više od ekipe Prijedor.

Zijadić Benjamin koji je na ovom turniru nastupio za ekipu Stonoteniskog kluba Prijedor zauzeo je vrlo dobro treće mjesto. Za našu ekipu na ovom turniru još su nastupili Radulović Miloš, Stanić Andrej i Kunić Vladimir.