Početna Prijedorski region Prijedorski ratari zadovoljni i cijenom i kvalitetom

Prijedorski ratari zadovoljni i cijenom i kvalitetom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremenskim uslovim koji su vladali u prethodnom periodu zadovoljni su uzgajivači povrća, jer je kiša pala u pravo vrijeme. Uslovima, ali i cijenama, zadovoljna je i Drena Stojaković, koja povrće uzgaja na otvornom i u plastenicima u Gornjim Orlovcima.

Prvi plastenik Drena Stojaković nabavila je 2013. godine, a od tad su se kapaciteti širili, tako da je još jedan plastenik postavljen i ove godine. Što se tiče proizvodnje povrća ova godina, bar zasad, bila je dobra, i Drena se nada da će tako i ostati.

– Ove kiše koje su padale u prethodnom periodu stvarno su dobro došle, ne samo za bašte, već i za svu ostalu poljoprivrednu proizvodnju. Godina je odlična. Zadovoljna sam i sa proizvodima, ali i sa cijenama – priča Stojakovićava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored plastenika, Na otvorenom ima tri dunuma bašte. Uzgaja se praktično sve, kaže Drena, od mrkve, peršuna, paradajza, paprike,celera pa na dalje. Sve što kupci traže, to se sadi i gaji. Isto tako, sve što proizvede to i proda, i to na prijedorskoj Gradskoj tržnici, jer kupci prepoznaju kvalitet. Mušterija je nekad više, nekad manje, ali Drena nije nezadovoljna.

– Zavisi od dana, ali ima dovoljno kupaca. Uspije se prodati. Ali ono što bi nam dobro došlo je neki vid otkupne stanice. Da se to odjednom proda. Tako bi bilo više vremena za rad u bašti i plastenicima – kaže ona.

Jedna takva otkupna stanica, smatra Drena, dobro bi došla svim povrtlarima u Prijedoru, jer bi na taj način imali olakšan pristup tržištu i siguran otkup.

ASHA prodaja vozila