Početna Prijedorski region Prijedorski privrednici donirali četiri respiratora

Prijedorski privrednici donirali četiri respiratora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” danas su isporučena tri transportna i jedan klinički respirator koje su ovoj zdravstvenoj ustanovi donirali prijedorski privrednici.

Na adresu Bolnice, danas je stigla još jedna vrijedna donacija: EKG aparati, defibrilatori i zaštitna oprema za čiju nabavku su sredstva obezbijedila tri privatna lica.
V. d. direktora prijedorske bolnice, Mirko Sovilj, izrazio je zahvalnost privrednicima koji su u vrijeme epidemije prepoznali važnost da se svi uključe u borbu protiv virusa korona.
– Dva transportna respiratora uplatila je Kompanija “Arselor Mital Prijedor”, jedan mobilni respirator je uplatila kompanija “Niskogradnja Marjanović”, dok su jedan klinički respirator zajedno kupila tri privredna subjekta: kompanije “Nikić”, “Prijedorputevi” i “Bosnamontaža” – rekao je Sovilj.
Pokretni respiratori su plaćeni 9.600 KM bez PDV-a, a klinički je koštao 36.000 KM bez PDV-a, pojasnio je Mirko Sovilj vrijednost donacija. Mladen Jelača, generalni direktor Kompanije “Arselor Mital Prijedor”, rekao je da je jedan broj privrednika, odmah po izbijanju epidemije, pokazao nepokolebljivu želju da pomogne zdravstvenim ustanovama.
– Okupili smo veliki broj privrednika. Kada sumiramo šta je sve urađeno, zajedno sa vrijednošću opreme koja se stigla danas i onom koja je ranije isporučena, te finansijskim sredstvima koje su ljudi dali, to ukupno iznosi oko 350.000 KM – istakao je Jelača.
Enes Kahrimanović, direktor “Austroneta”, pojasnio je da su on i dvojica njegovih prijatelja, Damir Fazlić iz Kanade i Fahrudin Kesić iz Velike Britanije, privatnim donacijama obezbijedili nabavku opreme koja je danas isporučena bolnici u Prijedoru. Riječ je o tri EKG aparata, tri defibrilatora i značajnoj količini zaštitne opreme, ukupne vrijednosti 30.000 KM.
– Napomenuo bih da je firma iz Kozarca, “HS solution”, čija je matična kuća u Švicarskoj, donirala osam aparata za automatsku dezinfekciju ruku prijedorskoj bolnici te dva aparata ambulanti u Kozarcu – rekao je Kahrimanović.
Bolnica “Dr Mladen Stojanović” sada raspolaže sa sedam kliničkih i tri transportna respiratora. Iz resornog ministarstva najavljeno je da su za ovu ustanovu planirana još dva klinička respiratora te jedan anesteziološki aparat. Trenutno se na kovid odjeljenju prijedorske bolnice liječi 17 pacijenata i svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila