Početna Prijedorski region PRIJEDORSKI MATURANTI NE IDU NA EKSKURZIJE

PRIJEDORSKI MATURANTI NE IDU NA EKSKURZIJE

Odlazak na đačke ekskurzije po tradiciji je vezan za kraj  školske godine. Za učenike je to uvijek bio poseban doživljaj.Prošle i ove godine zbog epidemiološke situacije školskih izleta i putovanja nije bilo. Ministarstvo prosvjete i kulture RS sad je zbog bolje epidemiološke situacije odobrilo organizaciju  ekskurzija  i to na području Republike Srpske.  I pored tog, kako  navode u prijedorskim osnovnim  i srednjim školama, ekskurzija neće biti.  Premalo je  vremena za njihovu pripremu.

-Instrukcija iz resornog ministarstva jeste došla nedavno, po kojoj je odobreno izvođenje ekskurzija međutim, malo je bilo vremena za organizaciju – rekla je Olivera Brdar Mirković, direktor Ugostiteljsko-ekonomske škole.

Zdravko Budimir predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola kaže da su  ekskurzije  planirane još prošle godine, međutim do realizacije nije došlo zbog epidemiološke situacije.

Prema poslednjim   instrukcijama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ekskurzije su odobrene samo za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

-Ekskurzije isključivo mogu provoditi na teritoriji RS iz razloga što ne možemo da garantujemo epidemiološku situaciju u zemljama u okruženju, ali naravno i šire  poručila je Natalija Trivić,  ministar prosvjete i kulture u Vladi RS.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila