U okviru XVI kola Premije lige BiH, na našoj kuglani ugostili smo ekipu Žljezničara iz Sarajeva koji se bore za opstanak u društvu najboljih i nalaze se iznad same zone ispadanja. U jesenjem dijelu u Sarajevu je bilo neriješeno, 4-4. Nakon velike pobjede u gostima u prošlom kolu protiv Minerala iz Teslića rezultatom, ovu utakmicu smo dočekali u dobrom raspoloženju i željom za novih 2 boda.

U jednom odličnoj Premijerligaškoj utakmici, u odličnoj atmosveri na kuglani koju su napravili domaći navijači naša ekipa je praktično u zadnjoj kugli obezbjedila pobjedu rezultatom 5-3. Izdvajamo rezultat našeg kapitena Siniše Miljatovića koji je fantastičnom igrom na samom kraju donio pobjedu našoj ekipi i najboljeg igrača utakmice, Paštar Đorđa, koji je oborio 624 čunja. Ovom pobjedom naša ekipa se učvrstila na trećoj poziciji Premijer lige sa 20 bodova, tri više od četvoroplasirane ekipe Borca iz Banja Luke.

Uz nadu da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama i rezultaztima i zadržati treću poziciju na tabeli koja vodi u jedan od Evropskih kupa upućujemo Vam sporski pozdrav.