Početna Prijedorski region Prijedorske firme svoje proizvode sve više plasiraju na inostrano tržište

Prijedorske firme svoje proizvode sve više plasiraju na inostrano tržište

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedor je grad koji se može pohvaliti da najveći procenat svoje proizvodnje i usluga radi za inostrano tržište, prije svega u zapadne zemlje. Pored Tvornice keksa i srodnih proizvoda „Mira“ , „Prijedorčanke“, „Cromex“ itd. sve više svojih proizvoda u zapadnoevropske zemlje izvozi preduzeće d.o.o. „Namještaj Gavranović“. Sa radom su počeli prije 18 godina.

Od zanatske radnje i poslova za potrebe lokalnih kupaca, posljednjih godina proširili su proizvodnju i za probirljivo austrijsko i njemačko tržište. Vlasnik i direktor Preduzeća, Pero Gavranović, ističe da je prošle godine ugovoreni posao za opremanje studentskih domova u Berlinu i Minhenu, otvorio vrata novim poslovima u drugim zapadnim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za dobijanje dobrih poslova u inostranstvu, najvažniji je kvalitet, ali i poštovanje rokova – kaže Gavranović.

Naravno, ni cijena nije zanemarljiva, a ona je uvijek niža od njihovih domaćih proizvođača. Trenutno je u ovom preduzeću zaposleno 29 radnika, a zbog povećane proizvodnje, već početkom idućeg mjeseca biće zaposleno još troje radnika.

Direktor Gavranović najavljuje da će se proizvodnja, vjerovatno, povećavati, jer uskoro predstoje pregovori sa švajcarskim naručiocima, uz uvjerenje da će uspješno odgovoriti njihovim zahtjevima.

cera - Prijedorske firme svoje proizvode sve više plasiraju na inostrano tržište