Program “Prijedorske zime” na otvorenom biće nastavljen koncertima tamburaša, zabavne i narodne muzike, nastupima prijedorskih učenika, te promocijom jela i pića. U petak, 24. decembra, na Trgu majora Zorana Karlice, biće održan koncert tamburaša pod nazivom “Zlatne žice tamburice”, te veče vina Vinarije “Tikveš”. Sutradan će nastupiti bend “Nostalgija” uz promociju “Prijedorčankine” rakije, dok je u nedjelju, 26. decembra, koncert pop-rok benda “Bećari” i promocija piva. Svi koncerti počinju u 20 časova, a prethodiće im novogodišnji školski program u 18 časova, u kojem će učestvovati prijedorski osnovci. U Turističkoj organizaciji grada Prijedora podsjećaju građane da će novogodišnje kućice i štandovi na centralnom gradskom trgu ostati do 31. decembra, da iskoriste mogućnost besplatnog prevoza iz prigradskih naselja i uživaju u prazničnim sadržajima “Prijedorske zime”.

“U petak, 24. decembra, autobus polazi u 17 časova ispred OŠ “Jovan Dučić”, a voziće relacijom Lamovita – Peti neplan – Babići – Kamičani – Kozarac – Kozaruša – G. Orlovci – Kalata – Dvorana “Mladost”. Istog dana, u 17 časova kreće autobus ispred OŠ “Vuk Karadžić” u Omarskoj. U subotu, 25. decembra, polazak je u 17 i 17.15 časova ispred područnih škola u Rasavcima i Hambarinama. Relacija je Rasavci – Poljski put-Zecovi – Žeger – Tukovi – Hambarine do dvorane u Prijedoru. U nedjelju autobus kreće u 17 časova ispred škole u Donjim Garevcima, a voziće na liniji D. Orlovci – Stevića most – Silos – dvorana. Sva tri dana povratak je u 21.30 ispred Dvorane ‘Mladost'”, rekla je Lejla Muslimović, v.d. direktora Turističke organizacije grada Prijedora.

Prigodan novogodišnji program i podjela paketića najavljeni su za 31. decembar, uz proslavu Dječije nove godine, sa početkom u 11 časova. Manifestacija “Prijedorska zima” održava se pod pokroviteljstvom Grada Prijedora.

kozarski