Početna Prijedorski region PRIJEDORČANKE BORAVILE U KAMPU REPREZENTACIJE BIH

PRIJEDORČANKE BORAVILE U KAMPU REPREZENTACIJE BIH

Igračice Ženskog fudbalskog kluba „Sloga“ iz Prijedora Tamara Malenčić i Valentina Sajak boravile su u kampu reprezentacije BiH za djevojčice uzrasta do 15 godina. Selektor ih je pozvao u ovaj kamp jer je kako kažu bio zadovoljan njihovom igrom koju je vidio na posljednjem turniru u Prnjavoru.  Tamara Malenčić priča da je boravak u kampu nezaboravno iskustvo.

-Bilo nam je dobro u Zenici. Trenirali smo, zabavili se i stekli smo nove  prijatelje – kaže ona.

Boravkom u Zenici oduševljena je i Valentina Sajak.

– Bile smo u  kampu od četvrtog do devetog februara. Igrali smo  utakmicu, lijepo smo se družili, stekli smo dosta novih prijateljstava, ai  trener i selektor su baš dobri. Sve je bilo divno – priča ona.

Trener ŽFK „Sloga“ Zvjezdana Mandić  priča da je  u ovom kampu bilo samo 35 djevojčica, među kojima je i veliki broj onih sa inostranom adresom, ali državljanstvom Bosne i Hercegovine.  Ističe da su  igračice „Sloge“ ostavile dobar utisak zbog čega očekuju i nove pozive za učešće u reprezentaciji.

– Naravno da nam znači mnogo sam poziv za nacionalni tim jedne države. Znači mnogo i djevojčicama i nama trenerima u klubu -zaključuje Mandićeva.

kozarski