Početna Prijedorski region Prijedorčanka u knjigu pretočila svoje već čuvene „Črčkarije“

Prijedorčanka u knjigu pretočila svoje već čuvene „Črčkarije“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorčanka Alma Ćirkić, ovih dana izdala je i knjigu u koju je pretočila svoje već čuvene „Črčkarije“ i zbirku  najčitanijih priča.

-U knjizi koja sasvim logično, a kako bi i drugačije, nosi naziv „Črkarije“ je 170 mojih priča. Napisanih u samo godinu dana – kaže Alma za Prijedor 24 i dodaje da piše emocijom koju, kako otkriva, nastoji da „zarobi“ na tom listu papira.

Oni koji je prate na društvenim  mrežama u tih  posljednjih godinu dana su to odavno i prepoznali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Volim da se podsjetim na emociju, bilo ona pozitvna ili negativna. Volim da se osjetim živom i na to podsjećam one koji me čitaju. Kako  je lijepo osjećati, čak i kad je u pitanju i ljutnja i tuga, jer je emocija ta koja nas razlikuje- pojašnjava ova zanimljiva Prijedorčanka  i ponavlja da najviše piše u vrijeme „kad je muči nesanica“.

– Muči me nesanica, ali mi se u posljednje vrijeme dešava i mnogo lijepih stvari . Ili je to posljedica pisanja na „črkarijama“ koje su me otvorile za te lijepe stvari u smislu da primjećujem  ono što ranije nisam.I nema dana da se neko čudo ne dogodi. Malo ili veliko , ali je za mene čudo- kaže Alma i podsjeća na ono posljednje, odlazak na izvor rijeke Sane gdje su Prijedorčani, Sanjani, Ključani… zajednički pokazali koliko vole tu rijeku.

– Na plus 30 se spustimo do izvora, kilometar makadamskog puta  i „izljubimo“ tu Sanu, ismijemo se i vratimo se u Pecku, kod mladih ekologa i tu provedemo još nekoliko interesantnih sati , u  pjesmi, druženju uz domaći sok od zove … Zar to nije čudo?- kaže Alma. Znajući je i ovo će iskustvo pretočiti sasvim sigurno u jednu od svojih „črčkarija“.

Almina knjiga  je štampana u Prijedoru,  na 360 strana i u tiražu od oko 500 primjeraka. Za sada se može nabaviti na gradskom trgu u Prijedoru, kod uličnog prodavca knjiga, te na nekoliko lokacija u Kozarcu i Banjaluci.

 

 

ASHA prodaja vozila