Početna Prijedorski region Prijedorčanin putovao preko tri državne granice do Njemačke sa ZARAŽENOM PUTNICOM

Prijedorčanin putovao preko tri državne granice do Njemačke sa ZARAŽENOM PUTNICOM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženu zaraženu virusom korona prevesti preko tri državne granice i dovesti do Njemačke, moguće je samo u autobusu iz Bosne i Hercegovine.

Ovo smatra Prijedorčanin koji je putovao u autobusu koji je vraćen na granici sa Njemačkom zbog zaražene putnice.

On za Srpskainfo priča da je sa dva sina krenuo iz Prijedora za Njemačku u petak uveče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Putovali smo čitavu noć, izlazili na svim granica gdje su nas pitali imamo li PSR testove uredne i uredne elektronske prijave, a pokazivali smo samo pasoše. Bilo je sve uredu do granice sa Njemačkom do koje smo stigli oko pola pet ujutru. Bilo je tu više policajaca i carinika koji kontrolišu dokumentaciju, jer je to zemlja odredišta, a putnici im prilaze jedan po jedan. Starija žena je sjedila u prizemlju autobusa na sprat i zadnja je izašla iz autobusa i dala policajcu papire. Kada je ona dala test policajcu, on ju je izdvojio odmah lijevo, a mi smo ostali stajali desno. Po njegovoj reakciji skontali smo da ona zapravo ima pozitivan test u ruci, nije tu ni bilo razgovora, sve vidiš po reakciji. Sklonili su je i počela su užurbani postupci – priča Prijedorčanin.

Dodaje da je svim ostalim putnicima naređeno da se vrate u autobus koji je takođe izdvojen u stranu.

– Bili smo u autobusu 12 sati. Na naše pitanje šta čekamo rekli su da mi nećemo moći nastaviti putovanje, jer je sa nama zaražena osoba koja ima pozitivan test. U jednom momentu su rekli da rodbina iz Njemačke može doći po putnike, međutim onda su rekli da ipak ne može. Donijeli su jedan sto, postavili ga vani i stigao je veliki broj policajaca. Potom smo mi izlazili svi do stola i davali papire. Napravili su spisak sa 32 putnika koji su njemački državljani i imaju vize, te je po njih došao drugi autobus koji ih je odvezao u Njemačku. Mi ostali koji nismo imali vize, nas 35 putnika, je istim autobusom pod pratnjom njemačke i austrijske policije vraćano nazad –  kaže on.

Navodi da su njegova dva sina otišla u Njemačku, jer imaju vize, a on je vraćen u Prijedor.

– Tako je nazad vraćen veliki broj putnika koji su zbog poslovnih obaveza krenuli u Njemačku. Vraćen je i momak koji je trebalo da se ženi tamo. Djevojčica od osam godina nastavila je put sa jednom našom saputnicom i otišla roditeljima u Frankfurt, a njenu baku su vratili sa granice, bilo je baš neprijatno – kaže on.

Ističe da kao putnik ne krivi vozače niti agenciju “Kantić”.

– Vozač pita na ulazu u autobus imaš li PCR test i elektronsku prijavu, a ako nemaš prijavu pomognu da se popuni. Test gledaju tek na granici zemlje koja je odredište i to je logično – kaže on.

Tvrdi da je glavni krivac u ovoj situaciji zaražena žena.

– Ona je u autobus ušla u Matuzićima kod Doboja. Čuli smo da je test radila u Tešnju i da je bila obavještena da je pozitivna, te da se javi nadležnim službama. Međutim, ona je nekoga poslala da joj podigne test i krenula u Njemačku. Čak ju je i veći broj članova rodbine ispratio na stanici. Ona ima penziju njemačku i cilj joj je bio da dođe do Njemačke i tamo se liječi, ona je svoj cilj ispunila – smatra on.

Priznaje da nakon ove nemile situacije ostaje gorak utisak.

– To se moglo desiti samo u bosanskom autobusu, očekivao sam da nas spale bacačima plamena! Bilo me je sramota tih policajaca, pa baš smo najgori – zaključuje ovaj Prijedorčanin.

Dodaje da će umjesto plana da godišnji odmor provede u Njemačkoj, ipak naredne dvije sedmice biti u izolaciji.

Nada se da će i žena koja je pozitivna na virus korona i pri tome svjesno ušla u autobus sa više od 60 putnika, odgovarati pred njemačkim zakonom.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila