Početna Crna hronika Prijedorčanin osumnjičen za seriju krađa pao u Banjaluci

Prijedorčanin osumnjičen za seriju krađa pao u Banjaluci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranko Rakić (25) iz Prijedora, koji je već prijavljivan za brojna krivična djela, ponovo je uhapšen, ovaj put zbog sumnje za seriju krađa u Banjaluci, tokom kojih mu se, kako ga terete, na meti našla i ženska torba.

Uz navođenje njegovih inicijala, iz banjalučke policije rekli su da je identifikovan i uhapšen u ponedjeljak.

“R.R. je osumnjičen da je u toku novembra i decembra prošle godine na području Banjaluke počinio dvije provale u vozila i jednu provalu u prostorije javne ustanove, odakle je ukrao skupocjene predmete i novac. Takođe, sumnja se da je prisvojio i pronađeni telefon”, saopštili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je Rakić osumnjičen da je iz jednog od vozila, koja su mu se našla na meti, ukrao žensku torbu s novčanikom, u kojem je bilo oko 200 KM.

“Osumnjičen je da je iz tog vozila ukrao i dva mobilna telefona, samsung i ajfon, te  narukvicu, kao i lična dokumenta, a ukupna šteta je oko 1.000 KM”, ističu izvori “Nezavisnih“.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, koji se izjasnio da se protiv Rakića dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Podsjetimo, kako smo ranije objavili, Rakić je godinama poznat policiji, a u posljednje vrijeme često pada u ruke policije.

Početkom ovog mjeseca je uhapšen zbog bizarne krađe kada je jednom čovjeku, kako ga terete, između ostalog, ukrao i protezu za nogu. Rakića, naime, sumnjiče da je za Božić ušao kroz poluotvoreni prozor u jednu kuću.

“Kako se sumnja, uz prijetnju nožem od čovjeka je oteo torbicu u kojoj se nalazilo oko 200 maraka. S obzirom na to da je oštećeni lice s invaliditetom, Rakić je, kako ga teretimo, od njega ukrao i protezu za lijevu nogu, kao i mobilni telefon, da bi ga spriječio da zove policiju”, rekli su ranije policijski izvori.

nezavisne.com