fbpx
3 C
Prijedor
Petak, 4 Decembra, 2020
Početna Video Prijedorčanin objavio novi singl “Putnik”: Nostalgija za domom pretočena u stihove (VIDEO)

Prijedorčanin objavio novi singl “Putnik”: Nostalgija za domom pretočena u stihove (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetogodišnji muzičar Edvin Kadić, umjetničkog imena Eddy, objavio je novi hip-hop singl “Putnik”.

Kao i sve dosadašnje, i ova pjesma je njegov autorski rad. Ovaj dvadesetogodišnjak iz Prijedora, koji trenutno živi u Stuttgartu, kaže za Oslobođenje da ga je upravo napuštanje domovine inspirisalo da napiše “Putnika”.

– Prije nekoliko godina sam, nažalost, morao napustiti domovinu i preselio sam u Njemačku, u grad Stuttgart. Bilo mi je teško i ta tuga i žalost zbog napuštanja Bosne i Hercegovine su prosto oblikovale stihove u mojoj glavi. Pjesma govori o tome kako ne posjedujem ormar, već samo jedan kofer koji je uvijek spakovan za putovanja, govori s nostalgijom ovaj mladi pjevač, koji iza sebe ima desetak pjesama i četiri videospota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve pjesme su moje autorske. Okolina, društvo, pojedinci, događaji, doživljaji… sve to me inspiriše, odnosno inspiriše me ono što sam vidio ili doživio pa to pretočim u stihove, kaže Eddy, koji se muzikom bavi još od malih nogu.

– Ljubav prema hip-hopu se rodila još u djetinjstvu. Možda je malo neobično, ali kad sam imao samo četiri godine, počeo sam da slušam i volim muziku. Kasnije se ta ljubav samo razvijala sve više i više, pratio sam muzičke trendove i prije pet godina sam počeo pisati prve tekstove. Sa 16 godina sam krenuo studijski snimati prve pjesme koje nisam odmah objavljivao u javnosti. Sada idemo singl po singl, a nadam se uskoro i albumu, otkriva nam Eddy.

Oslobodjenje

ASHA prodaja vozila