Početna Prijedorski region Prijedorčanin izrađuje unikatne drvene predmete

Prijedorčanin izrađuje unikatne drvene predmete

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borko Stojić penzionisani stolar iz Čirkin Polja, zanat je izučio krajem pedesetih godina prošlog vijeka u Zagrebu, a usavršio ga petnaestak godina kasnije u Njemačkoj, gdje je obavljao poslove izrade unikatnih predmeta, uglavnom namještaja.

Specijalni ženski ormari za šminkanje i muški za ostavljanje pića, samo su dio unikatnih proizvoda koje je Borko izradio. Rađeni su po šablonu namještaja iz sedamnaestog vijeka koji su se proizvodili najviše u Engleskoj. Sve je to, kaže, naučio u Njemačkoj gdje se i dodatno školovao i dobio certifikat da može obučavati mlade majstore.

Iako je već deset godina u zasluženoj penziji, Borko ne miruje. Ljubav prema obradi drveta kod njega je i danas velika toliko da iz njegovih ruku još uvijek izlaze unikati, rađeni bez i jednog eksera, a koje ne prodaje, već izrađuje za svoje kćerke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored zanimljivih ormara za šminkanje i skladištenje pića, oni koji posjete Borkovu izložbu mogu vidjeti i razne stoliće, komode, bračne krevete, pa čak i šahovske table. Rađeno sve od punog drveta, a neki predmeti čak i od drveta koje je Borko u mladosti i sadio.

Njegovo stolarsko umijeće mogu da pogledaju i građani na izložbi koju je postavio u svojoj porodičnoj kući.

 

ASHA prodaja vozila