Početna Crna hronika Prijedorčani oštetili firmu iz Kozarca i povjerioca iz Malezije za više od...

Prijedorčani oštetili firmu iz Kozarca i povjerioca iz Malezije za više od 300.000 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 19.02.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu protiv lica A.M. i B.T. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Oštećenje povjerilaca“ i „Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

Osumnjičeni A.M. se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti sa sjedištem u Кozarcu, u periodu od 2012. do 2014. godine, u namjeri da ošteti poslovnog povjerioca iz Malezije, otuđio zalihe robe i repromaterijala društva ograničene odgovornosti, ukupne vrjednosti 253.707,17 КM.

Otuđene zalihe i repromaterijal osumnjičeni A.M. je fiktivno predao osumnjičenom B.T., koji je 2014. godine preuzeo navedeno društvo ograničene odgovornosti, te od dana preuzimanja do 2021. godine, kao odgovorno lice preduzeća, nije vodio poslovne knjige, niti sastavljao finansijske izvještaje o poslovanju preduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedenim radnjama osumnjičeni A.M. oštetio je društvo ograničene odgovornosti za iznos od 253.707,17 КM i povjerioca iz Malezije za iznos od 63.834,77 КM.

ASHA prodaja vozila