Početna Prijedorski region Prijedorčani negoduju zbog tendi: Uskoro rezultati analize bašti ugostiteljskih objekata

Prijedorčani negoduju zbog tendi: Uskoro rezultati analize bašti ugostiteljskih objekata

smart
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Veći dio glavne ulice Kralja Petra I Oslobodioca u Prijedoru, koja je predviđena za šetalište, zauzeli su stolovi i stolice ugostiteljskih objekta, natkrivenih različitim tendama.

Zašto se zauzima toliki dio šetališta i zašto su betonirane određene površine na koje su postavljeni stubovi za tende pitanja su koja posljednjih dana Prijedorčani upućuju Gradskoj upravi na servisu “48 sati”, namijenjenom za pitanja građana.

– Čijom odlukom je dozvoljeno betoniranje onolikih stubova i postavljanje tende u samom centru grada? Kako do sada to nije bilo moguće? Da li vidite na šta nam centar grada počinje ličiti? Jedni suncobrani su žuti, drugi zeleni, pa tenda jedne vrste, pa druge vrste, itd. Nemam ništa protiv tende, ali dajte da to liči na nešto, neka svi moraju imati tendu istih proporcija i izgleda. To bi bilo koliko-toliko lijepo – upitao je nezadovoljni Prijedorčanin.

Isto je na posljednjem zasjedanju Skupštine grada pitao i odbornik Saša Bursać (SNSD).

– Na šetalištu se postavljaju kojekakve odbrane od sunca, tende, suncobrani; čini mi se da smo odstupili od pravila kojima se postupa u uređenju grada. Interesuje me da li postoji odluka i da li je ovo u skladu sa odlukom o uređenju glave ulice. Da li odluku treba mijenjati? Svjedoci smo da svakodnevno neko nešto radi – rekao je Bursać.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje grada Prijedora, Danijel Zrnić, kaže da je saglasan da je došlo do raznih zahvata na ljetnjim baštama ugostiteljskih objekata u glavnoj ulici.

– U Gradskoj upravi postoji analiza bašti, koju je uradila stručna organizacija Zavoda za izgradnju grada 2016. godine, ali došlo je do promjena i dali smo nalog Zavodu da uradi analizu kompletne ulice s baštama, tendama i svim ostalim. Očekujemo da uskoro analiza bašti bude završena i to će nam biti slovo kojim ćemo sve definisati – tvrdi Zrnić.

Takođe su i iz Gradske uprave Prijedorčanima koji su postavljali pitanja na servisu “48 sati” odgovorili da su zatražili kod ovlaštene stručne organizacije izradu Stručne analize o mogućnosti lokacije ljetnih bašti u ulici Kralja Petra I Oslobodioca u dijelu pješačke zone.

Dodaju da će ovom analizom biti definisani potrebni prostorni i drugi uslovi za postavljanje ljetnih bašti.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila