Brojni Prijedorčani iskoristili su lijepo vrijeme kako bi Prvi maj proveli u prirodi, sa porodicom i prijateljima. Kozara je i ove godine najpopularnije izletište, mada ovaj put nije bilo na koju smo navikli. Oni koji su došli, kažu, nisu se pokajali.
– Došli smo sa društvom da se okupimo i družimo. Kampovali smo ovdje, dan je jako lijep – poruka je jedne Prijedorčanke.
Na Kozari smo zatekli Dragutina Vinčića. Došao je iz Dervente, kako bi Prvi maj proveo na krajiškoj ljepotici. Prisjetio se i nekadašnjih prvomajskih uranaka i proslava, kada su, kaže prava radnika bila na prvom mjestu.

– Dosta je drugačije bilo, i raspoloženje i sve. Svaki puteljak je bio zauzet, a sada je teško. Radnici su nekada bili cijenjeni. Bilo je i viškova i dijetilo se, a sada uzmu i ono što imaš – dodaje on.

Osim na Kozari, Prijedorčani su se okupili i na drugim iztetištima. Za mnoge jedno od najprivlačnijih je “Rajak”, čiji su sadržaji prilagođeni i djeci, ali i starijima.

– Poslije dugo godina i ove nesrećne korone, došli smo u situaciju da možemo da proslavimo Prvi maj, kako smo ga godinama obilježavali. Na svu sreću, imamo i u Prijedoru ovakvih mjesta gdje se može okupiti i omladina, a i mi stariji da proslavimo Prvi maj – rekao je jedan od naših sagovornika.

K.V.