Početna Prijedorski region Prijedor: Za puteve pola milona KM od federalnog ministarstva i grada

Prijedor: Za puteve pola milona KM od federalnog ministarstva i grada

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić potpisali su danas u Prijedoru sporazum o zajedničkoj izgradnji puteva u mahom povratničkim naseljima, ukupne vrijednosti pola miliona maraka.

“Ovo je subvencinisana izgradnja puteva u kojoj učestvuju Ministarstvo i Grad sa po 215.000 KM, a ostali dio su prikupili građani. Ovo su projekti od interesa za građane Prijedora, posebno sa naglaskom na povratnike u naseljima Trnopolje, Rizvanovići, Rakovčani, Bišćani, Raškovac i Kozarac”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je zahvalio federalnom ministru na dugogodišnjoj dobroj saradnji koja se nastavlja i dalje.

Ramić je rekao da se skoro svake godine potpisuju sporazumi sa Gradskom upravom Prijedor o zajedničkom sufinansiranju infrastrukturnih projekata, te se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci procesu povratka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi projekti su do sada uspješno realizovani uz saradnju svih aktera i poboljšali su kvalitet života u, prije svega, povratničkim sredinama”, rekao je Ramić.

On kaže da je ranije potpisan sporazum o dodjeli jednokratne pomoći povratnicima od 100.000 KM, da je bilo subvencija doprinosa za neke privredne subjekte, dok je danas potpisan i ugovor sa Islamskom zajednicom u Prijedoru za njihove projekte infrastrukture i biće nastavljena podrška privredi i poljoprivredi, kao i studentima.

“Godišnje ulaganje federalnog ministarstva u Prijedor je 700.000 do 800.000 KM, zavisno od zahtjeva sa područja grada, ali ovo je jedna od sredina koja znatno sufinansira naše projekte, tako da smo zahvalni na tome”, poručio je Ramić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su pomoćnik federalnog ministra Sead Kopić, predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić i odbornik u Skupštini grada Prijedora Sabahudin Garibović.

Srna

ASHA prodaja vozila