Početna Prijedorski region Prijedor: Više đaka prvaka u novoj školskoj godini

Prijedor: Više đaka prvaka u novoj školskoj godini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijedorskim osnovnim školama od 3. septembra u školske klupe će sjesti 560 đaka prvaka, što je za 43 učenika više nego prethodnih godina.

– Raduje nas veći broj đaka prvaka, što je izuzetno dobar pokazatelј. Iskreno se nadamo da ćemo, i u narednim godinama, zadržati ovaj pozitivan trend, koji govori da se natalitet u gradu Prijedoru povećava – istakao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Obrazovne ustanove su spremne za prijem đaka i početak nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, završeni su svi radovi koji su bili planirani na uređenju školskih objekata.

– Ostali su još samo manji zahvati, s tim da je u Mašinskoj i Elektrotehničkoj školi potrebno izvršiti izmjenu stolarije, a u Ekonomskoj završiti sanaciju podova. U osnovnim školama bi trebalo samo da se rekonstruiše nekoliko mokrih čvorova – rekao je Đaković.

Prijedorske škole rekonstruisane su u okviru projekta „Energetske efikasnosti“ i uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture RS.

– Mi smo, zajedno s njima, izgradili nove škole poslije poplava 2014. godine. Izgrađena je nova područna škola u Tukovima, prije toga u Bistrici i Gornjim Orlovcima. Rekonstruisana je područna škola u Gomjenici. Dakle, imamo izuzetno dobre uslove, a manje sanacije ćemo uraditi u narednom periodu – dodao je Đaković.

Zbog radova na sanaciji Područne škole „Dositej Obradović“ u Rasavcima učenici će, o trošku Gradske uprave, nastavu pohađati u centralnoj školi u Prijedoru. Đaković je naglasio da su sredstva iz budžeta usmjerena ka obrazovanju romske djece za koju su, i ove godine, obezbijeđeni besplatni udžbenici. Gradonačelnik Prijedora će prigodnim poklon-paketićima obradovati mališane koji u ponedjelјak, 3. septembra, prvi put sjedaju u školske klupe.

(K.V.)

ASHA prodaja vozila