fbpx

Prijedor: Uvjeravao gradonačelnika da su putevi bez rupa

Jedan od izvođača radova dobijao poslove zbog najniže cijene na tenderu, a onda je posao davao drugim nekvalifikovanim preduzećima

 

Odbornici Skupštine grada Prijedora smijenili su Radana Vukadinovića sa funkcije načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Prijedlog za smijenu odbornicima je dostavio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji ga je optužio da je najodgovorniji za katastrofalno stanje puteva u ovom gradu.

Detaljno objašnjenje ovog poteza gradonačelnika zatražio je odbornik DF-a Mirsad Duratović, koji je istakao da je Vukadinović jedini načelnik odjeljenja, čijim su radom bili zadovoljni odbornici čije su izvještaje o radu usvajali. Đaković mu je odgovorio da je u proteklih godinu dana stalno primao žalbe građana na rad ovog Odjeljenja.

Bilo je kašnjenja u nasipanju puteva, nije bio dobar materijal, za dva dana kada padne kiša nema materijala. Nisu dobro krpljeni putevi, imam li ja šta dodati na to – upitao je Đaković i priznao da, ipak, nije Vukadinović jedini krivac za takvu situaciju.

Za to su prije svega odgovorni izvođači radova, a iza toga najodgovorniji je načelnik Odeljenja, koji nije poduzimao nikakve mjere u takvim situacijama  istakao je Đaković. Naveo je i da dok su se građani žalili na loše puteve, pogotovo u seoskim mjestima, Vukadinović ga je uvjeravao da je sve uredu.

– Ja u to nisam vjerovao. Sjeo sam u svoje auto i obilazio puteve. Nisu se poštovali ugovori, uvođeni su podizvođači kojih nije bilo u ugovoru i koji nisu imali reference za taj posao, i zato se uradi loše posao – rekao je gradonačelnik Prijedora. Dodao je i da je jedan izvođač radova dobijao poslove zbog najniže cijene na tenderu, a onda je posao davao drugim nekvalifikovanim preduzećima.

Đaković nije želio da kaže koje je to preduzeće.

 

Blic / Prijedor24.com

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila