Početna Prijedorski region Prijedor: Usvojen budžet grada za 2020. godinu

Prijedor: Usvojen budžet grada za 2020. godinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su sinoć, nakon maratonskog zasjedanja, budžet za 2020. godinu koji će iznositi 44.612.113 KM. Tokom rasprave o ovoj tački, koja je završena nešto prije ponoći, predloženo je preko 70 amandmana.

Za budžet je glasalo 28 odbornika, dok je dvoje bilo uzdržano. Kako će se to odraziti na realizaciju budžeta u ovom trenutku teško je reći jer je ovo daleko od predloženog akta, rekla je Biljana Malbašić, načelnik gradskog Odjeljenja za finansije.

– Jako mi je žao što nismo imali dovoljno razumijevanja da se ostane u okviru Odluke o izvršenju budžeta, koja je jednoglasno izglasana. U toj odluci se govori da određene pozicije i stavke treba da se raspoređuje po određenim pravilnicima i kriterijumima. Međutim, sad je tako kako jeste, amandmani su usvojeni – rekla je Malbašićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da su amandmanima značajno izmjenjene stavke koje predlegala Gradska uprava, i da je takav budžet usvojen bez obzira na apel odbornicima da se o svemu bolje razmisli, jer postoje stvake bez kojih grad otežano funkcioniše. – Posebno je otežavajuće što je gotovo do nule dovedena rezerva gradonačelnika. Ta stavka služila je za vanredne situacije, koje se ne mogu predvidjeti budžetom. Još neke stavke su dovedene skoro do nule, neke su možda otišle i u minus, ali to ćemo znati kad se sve obračuna – naveo je Đaković.

Predsjednik odborničkog kluba SNSD-a Dalibor Pavlović rekoa je da ovo prvi budžet od kako je gradonačelnik iz DNS-a koji nije krojen po željama ove stranke. On je dodao i da ne stoji ocjena da usvojeni amandmani neke stavek vode u minus. – Nijedan amandman predložen od skupštinske većine nijednu stavku nije doveo na nulu, niti ju je odveo u minus. Ne znam kako to gradonačelnik i načelnik Odjeljena za finasije nisu primjetili, iako smo im to cijelo vrijeme govorili – rekao je Pavlović.

Na kraju, Pavlović je poručio da je skupštinska većina stabilna uprskoe svemu te da je to pokazalo i glasanje o budžetu.

Skupštinsko zasjedanje nastvalja se danas, a direktan prenos možete pratiti na programu Radio Prijedora.

ASHA prodaja vozila