Početna Prijedorski region Prijedor: Uprkos odluci suda BiH o obustavi izvođenja radova nastavili raditi

Prijedor: Uprkos odluci suda BiH o obustavi izvođenja radova nastavili raditi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Sud BiH usvojio zahtjev „Niskogradnje Marjanović“ za odgađanje izvršenja rješenja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH po kojem su Putevi RS dužni da obustave radove do donošenja odluke o tužbi, ovih dana se na magistralnim i regionlnim putevima u prijedorskoj regiji mogu vidjeti mašine “Prijedorputeva” kako izvode radove.

Prema saznanjima našeg portala obavješten je Sud BiH koji će po službenoj dužnosti u narednom periodu podnijeti krivične pijave zbog nepoštovanja Odluke Suda BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored svega navednog građeni u ovoj regiji se žale na izvođenje radova na putevima koje nije označeno što prouzrokuje i oštećenja na vozilima.

Nedavno je nastavljena borba Čorokala i Gorana Marjanovića za milionski vrijedan posao održavanja puteva u Oblasti 1 koja obuhvata puteve na području Prijedora, Novog Grada, Kostajnice, Dubice, Krupe na Uni, Banjaluke i Gradiške u dužini od 505 kilometara.

Rješenjem Suda BiH usvojen je zahtjev „Niskogradnje Marjanović“ koja je tražila da se odgodi izvršenje rješenja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH do konačne odluke po njihovoj tužbi koju su podnijeli protiv rješenja Kancelarije.

Spornim rješenjem Kanceralije za razmatranje žalbi odbijena je žalba „Niskogradnje Marjanović“ na odluku „Puteva“ kojom je kao najpovoljniji ponuđač za održavanje puteva u Oblasti 1 izabran konzorcijum „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“.

Na pitanje da li će ugovor sa „Prijedorputevima“ i „Kozaraputevima“ biti poništen Nešić je ponovio da će zauzeti stav u skladu sa zakonom.

Zbog ovog tendera „Niskogradnja Marjanović“ je prošle godine podnijela i krivičnu prijavu protiv direktora „Puteva RS“ Nenada Nešića, kompletne uprave tog preduzeća i drugih nepoznatih osoba zbog, kako tvrde, sumnje da su zloupotrijebili položaj i počinili više krivičnih djela. U ovoj firmi su tvrdili da je Nešić na sve načine pokušavao milionski vrijedan posao održavanja puteva da da firmama „Kozaraputevi“ i „Prijedorputevi“.

Spornim višemilionskim tenderom bavio se i Transparency International u BiH, u kojem kažu da je sve navodilo na zaključak da su „Putevi“ konstantno insistirali na ograničavanju konkurencije kako bi se ugovor dodijelio određenim firmama ili firmi.

 

(Prijedor24/Capital)

 

ASHA prodaja vozila