Početna Prijedorski region Prijedor: U prvih pet mjeseci ove godine razveden 51 brak

Prijedor: U prvih pet mjeseci ove godine razveden 51 brak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih pet mjeseci ove godine razveden je 51 brak, dok je 2020. ta brojka iznosila 90, podaci su Osnovnog suda u Prijedoru. Od 2017. godine do danas, evidentan je pad zaključenih brakova.

“Godine 2017. imali smo 501 upis u Matičnu knjigu vjenčanih, 2018-te 452 zaključena braka, 2019-te 426, a prošle godine 326. To je sto brakova manje u odnosu na prethodnu godinu. U prvih šest mjeseci ove godine zaključeno je 149 brakova”, rekla je Jasminka Murselović, v. d. načelnika gradskog Odjeljenja za opštu upravu.

Službenici Centra za socijalni rad Prijedor posreduju u pokušaju mirenja bračnih supružnika koji imaju maloljetnu djecu. Prema podacima iz ove ustanove, prošle godine su pokrenuta 73 pokušaja mirenja, dok je razvodom okončano 58 brakova supružnika sa maloljetnom djecom. Ovakvih razvoda najviše je bilo 2018. godine – 73. Za očekivati je da će do kraja godine broj sklopljenih brakova biti veći, jer za razliku od 202 -te, epidemiološka situacija je sada mnogo povoljnija, pa bi i parovi iz dijaspore trebalo da dođu i u rodnom mjestu izgovore sudbonosno da.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi često ulaze u brak sa idealnom predstavom i očekivanjem da će zajednički život biti savršen. Međutim, kada im se desi život i prve razmirice, mnogi parovi odustaju i odlučuju se na razvod. Stručnjaci savjetuju – ne osuđujte jedni druge, nego se fokusirajte na rješavanje problema.

Kozarski