Početna Prijedorski region Prijedor: U pojedinim dijelovima nanosi i do 50 cm, putevi prohodni

Prijedor: U pojedinim dijelovima nanosi i do 50 cm, putevi prohodni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalni i magistralni putni pravci na području Prijedora i susjednih opština očišćeni su od snijega. Potvrdio je ovo Radenko Crnogorac, direktor „Prijedorputeva“ čija zimska služba održava 503 kilometara putnih pravaca.

– Iako je sezona zimske službe praktično završena 15 marta, s prvim snijegom smo izašli na teren i očistili sve putne pravce. Jedan broj ekipa je i sad na terenu. Pada mokar snijeg, ali so djeluje i na putevima nema poledice- rekao je Crnogorac i dodao da je među prvim od snijega očišćen put prema Mrakovici.

Za održavanje lokalnih i seoskih puteva zadužena je „Niskogradnja Marjanović“. Goran Marjanović, vlasnik ove firme, potvrdio je da imaju dovoljno abrazivnog materijala, mašina i ljudstva koje je od juče angažovano na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Većina ovih puteva je oćiščćena i u dobrom stanju. Najteže je na potezu Velikog Palančišta, Sotonica i Kovačevića gdje su snježni nanosi na pojedinim mjestima visoki i do pola metra. U dva navrata već smo čistili snijeg na ovom području i spremamo se da odemo ponovo- rekao je Marjanović.

Debljina snježnog pokrivača u nižem području iznosi desetak centimetara, a na Kozari je oko dvadesetak centimetara snijega.

ASHA prodaja vozila