Početna Prijedorski region Prijedor treba više parking mjesta

Prijedor treba više parking mjesta

Problem nedostatka parking mjesta u Prijedoru naročito je izražen u ljetnim mjesecima, jer je koncentracija automobila značajno povećana.

Nedostatak parking mjesta je evidentan, kažu i iz Gradske uprave. Trenutno se pod naplatom u Prijedoru nalazi 620 parking mjesta, što, uz ostala mjesta, nije dovovoljno, pogotovo u ovo doba godine.

U planu je proširenje kapaciteta, tačnije parking-garaža, ali problem predstavlja nedostatak adekvatnog zemljišta na kojem bi se objekat gradio.

– Imamo prostor gdje smo planirali gradnju, a to je postojeći parking preko puta Centra za socijalni rad. Ali, to je zemljište u vlasništvu RŽR „Ljubija“. I mi pokušavamo ovih dana da izvršimo eksproprijaciju, da se to zemljište izuzme i preda ili državi ili gradu na upravljanje i vlasništvo, da bismo onda mogli pritupiti izgradnji parking-garaže – rekao je Dragoslav Kabić, načelnik gradskog Odjelјenja za saobraćaj i stambeno—komunalne poslove.

Po njegovim riječima, idejni projekat postoji, a kapacitet objekta bio oko 500 vozila. U vremenu kad je projekat rađen, predračunska vrijednost garaže bila je oko 5 miliona KM. Iz Gradske uprave poručili su da rade na tome da se pitanje zemljišta što prije riješi, kako bi se krenulo u proces izgradnje.