Početna Prijedorski region Prijedor: Tokom pojačane kontrole sankcionisano 97 vozača traktora

Prijedor: Tokom pojačane kontrole sankcionisano 97 vozača traktora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u vremenskom periodu od 16.10. do 21.10.2019. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole vozača traktora, s akcentom na ispravnost svjetlosno signalnih uređaja na traktorima, korištenja žutog rotacionog svjetla  kao i psihofizičkog stanja vozača.

Akcija je realizovana prema vozačima traktora kako bi se uticalo na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju, da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju čime bi se doprinjelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači ove kategorije vozila.

Analizirajući saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali traktori, za vremenski period januar-septembar 2019. godine, evidentirano je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica smrtno stradala a jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pojačane kontrole ukupno je kontrolisano 169 vozača traktora, a prekršajne sankcije izrečene su za 97 vozača ili 57,4 %.

S obzirom na sezonu poljoprivrednih radova Policijska uprava Prijedor  apeluje na sve vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise odnosno  da vožnju prilagode uslovima na putu, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima te da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo, kako bi na ovaj način zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Saopštenje PU Prijedor

ASHA prodaja vozila