fbpx

Srce je kucalo za ŠA

Proteklog vikenda u Prijedoru je održan, po riječima prisutnih, održan fantastičan prvi ŠA Fest. Festival je posvećen prerano preminulom umjetniku, slikaru i muzičaru, frontmenu grupe Tattoo, Daliboru Popoviću Mikši,

Mikša je Prijedor učinio mjestom u kojem će po svemu sudeći da se rodi jedan novi brend i festival na koji ćemo svi rado ići!

Festival je trajao dva dana i održan je u Ljetnoj bašti Prijedor, koja je pnovo postala mjesto zaboravljene rock scene.

Prvo veče, gotovo hiljadu prisutnih, uživalo je u svirci odličnih autorskih bendova iz regije. Iako je popodnevna kiša i olujno nevrijeme koje se u petak sručilo na Prijedor, prijetilo da pokvari žurku, festival je počeo na vrijeme i otvorili su ga Mikšini prijatelji i kolege iz benda Tattoo, a onda su im se pridružili momci iz Bećara i uz zvuke Tattoo pjesama, dirnuli su tačno u srca publike.

Uslijedio je odlični nastup „bihaćkih francuza“ Jall aux Jeux, a nakon toga Ketpool i Double Dog Damn koji su pjesmama Rage-a, oduševili sve prisutne. Poslije njih đuskalo se uz sjajni Kazoo iz Gradiške, a onda su svoj nastup imali The Shejversi i potpuno razdrmali publiku.

Drugo veče, na velikom stejdžu, pred više od 1500 ljudi, nastupio je Vasil Hadžimanov Bend. Iako su nastup počeli tačno u 21.00 čas, publika je već bila tu da ih isprati u odličnom ritmu i još boljoj muzici. Banjalučki SOPOT dokazao je da u Prijedoru ima svoju publiku i da svojom energijom mogu sve. DBAU se okupio nakon četiri godine samo zbog ŠA Festa i ponovo osvojio srca prijedorčana.

Pred sam nastup benda Artan Lili, uslijedio je emotivni In memoriam video posvećen Mikši, a publika ga je ispratila ovacijama i suzama. Članovi grupe Artan Lili bili su tu od samog početka da podrže prvi ŠA Fest i to se osjetilo i u njihovom nastupu. Nakon njih na binu su izašli Straight Jackin i dokazali zašto ih publika  voli i nakon toliko godina postojanja!

Mikšini prijatelji i saradnici koji su i pokrenuli cijelu priču ovim putem su zahvalili svima na podršci.

Kupovinom ulaznica posjetioci su podržali i osnivanje Fondacije koja će nositi Mikšino ime, a podržavaće umjetničke talente iz Prijedora.

 

 

ŠA goes on!

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila