Početna Prijedorski region Prijedor: Situacija povoljnija ali i dalje nije dobra

Prijedor: Situacija povoljnija ali i dalje nije dobra

Većina naselja u Prijedoru je zahvatila voda, što zbog visokog vodostaje rijeke Sane, što zbog podzemnih voda koje izbijaju na površinu.

Tukovi Prijedor

Hidrološka situacija u Prijedoru je povoljnija u odnosu na jučerašnji dan potvrdio je  šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta.

Poljana – OFK Berek

On je rekao da se rijeka Miloševica povukla u svoje korito tako da više ne predstavlja opasnost za zaplavljene dijelove naselja Vrbice i Topolik.

Na dionici regionalnog puta RII-1501 Stari Majdan-Lamovita u zoni rudnika Omarska, došlo je do potpune obustave saobraćaja zbog izlijevanja vode na kolovoz. Alternativni pravac za putnička vozila je Gradina škola-Gradina crkva-Srednja Marićka crkva-Omarska.

Nakon povlačenja vode sa kolovoza, normalizovan je saobraćaj na regionalnom putu RI-1101 Budimlić Japra-Blagaj Japra u mjestu Suhača.

Novi

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na dionici magistralnog puta M-I 100 Kostajnica – Dubica na izlazu iz Kostajnice (Ulica Ranka Šipke), saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Kostajnica u mjestu Špilja, saobraćaj se odvija otežano.

Una – Dubica

Prijedor24.com