Početna Humanost Prijedor: Rudari darivali krv

Prijedor: Rudari darivali krv

Povodom Nedjelјe zdravlјa, Sindikalna organizacija i Udruženje dobrovolјnih davalaca krvi „ArcelorMittal Prijedor“ organizovali su darivanje krvi. Tim povodom u Prijedor su stigli dobrovolјni davaoci, rudari iz Srbije.

Darivanje krvi prethodi akciji koja će biti održana u decembru, povodom Dana rudara kada najznačajniju životnu tečnost daruje preko stotinu rudara, objašnjava rukovodilac službe Zaštita na radu „ArcelorMittal Prijedor“, Davorin Rino Šikman dodajući da su povodom darivanja krvi stigli rudari iz rudnika Majdanpeka i Bora.

-Ovo je nastavak saradnje od prošle godine, kada smo mi povodom Nedjelјe zdravlјa, darovali krv u Beogradu na Vojno-medicinskoj akademiji. Zbog naše saradnje, bilo ko od naših radnika ili njihovih porodica, može da dobije krv na VMA – naglašava Šikman.

 

Akcije darivanja krvi zaposlenih u „ArcelorMittalu Prijedor“ traju poslјednje  dvije godine, kaže sekretar dobrovolјnih davalaca krvi „ArcelorMittal Prijedor“, Velјko Marin.

 

-Bitno je da pošalјemo poruku, a poruka je da humanost nema granica.  Znači da postoje lјudi koji pomažu lјudima i da za njih ne postoje granice da je krv nešto najvrijednije što se može pokloniti lјudskom rodu. Naše društvo koje djeluje u „ArcelorMittalu“ koje broji 200 članova, godišnje poklonimo oko 100 litara krvi – dodaje Marin.

 

U okviru ove akcije krv je darovalo trideset rudara.

 

K.V.

Dental Studio Prijedor