Početna Crna hronika Prijedor: Protekli vikend izrečena 31 mjera zabrane upravljanja vozilom

Prijedor: Protekli vikend izrečena 31 mjera zabrane upravljanja vozilom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom proteklog vikenda, na području Policijske uprave Prijedor, policijski službenici realizovali su regionalnu akciju „Pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola“.

U toku akcije ukupno je kontrolisan 501 učesnik u saobraćaju, a sankcije su izrečene za 161 učesnika ili za 32,13 % kontrolisanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno su alkotestirana 434 vozača od kojih je 66 vozača ili 15,20% sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola. Prema 9 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova, od čega 8 zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5g/kg i 1 vozač zbog odbijanja alkotestiranja. Vozačima zatečenim pod uticajem alkohola u saobraćaju izrečena je 31 zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima, od čega je 9 zaštitnih mjera u trajanju od 2 mjeseca. Ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera tokom akcije iznosi 40 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila i zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu. Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

cera - Prijedor: Protekli vikend izrečena 31 mjera zabrane upravljanja vozilom