Početna Kultura Prijedor: Promovisana knjiga “50 top lokacija Bosne i Hercegovine”

Prijedor: Promovisana knjiga “50 top lokacija Bosne i Hercegovine”

U Prijedoru je  promovisana knjiga “50 top lokacija Bosne i Hercegovine”, autora Zorana Matića. Ovaj putopisni vodič predstavlja najatraktivnije destinacije, historijske i kulturne znamenitosti, skrivene u čarima prirode.

Ovo je Matićev književni prvenac, proistekao iz njegove velike ljubavi prema putovanjima. Ovaj 28-godišnjak obišao je preko četrdeset zemalja. Kao iskusan putnik, želio je skrenuti pažnju na ljepote BiH te uputiti druge na istraživanje svijeta koji nas okružuje. U njegovoj knjizi mjesto je našao Nacionalni park “Kozara” te mnoštvo drugih destinacija poput NP “Sutjeska” i “Una” kao i gradova Banjaluka i Tuzla. Putujući, otkrivate nove kulture i drugačiji pogled na život. Putovanja nam daruju bogatstvo ideja i misli, poručuje Zoran Matić.

“Ovo je zemlja koja ima više vodopada nego Italija, Francuska i Njemačka zajedno. To je jedan reprezentativan podatak koji mi možda zaboravljamo, ali pandemija virusa korona nas je natjerala da češće obilazimo domaće destinacije. Očekujem da će se turistički standard povećati i da će ljudi više cijeniti to što imamo”, smatra Matić.

Kuriozitet je da je autorov životni poziv daleko od književnosti, jer je ovaj Banjalučanin zaposlen u Kliničkom centru Republike Srpske. Organizator promocije je Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”.

 

Kozarski

ASHA prodaja vozila